Huijg, ‘Eenzijdige omzetting pensioenleeftijd niet toegestaan’, Pensioenbrief 2017/83
Kantonrechter Roermond heeft geoordeeld dat pensioenfonds Sabic de pensioenleeftijd niet eenzijdig mocht verhogen. Daar gaat deze bijdrage over… Bekijk publicatie…
Huijg, ‘(Informeren over) de afstandsverklaring: het luistert nauw’, PM 2017/10
Teun schrijft in dit artikel over de Tele 2-uitspraak. Die uitspraak gaat over het doen van afstand van deelname aan de pensioenregeling… Bekijk publicatie…
Huijg, ‘Eenzijdige omzetting pensioenleeftijd niet toegestaan’, Pensioenbrief 2017/83
Kantonrechter Roermond heeft geoordeeld dat pensioenfonds Sabic de pensioenleeftijd niet eenzijdig mocht verhogen. Daar gaat deze bijdrage over… Bekijk publicatie…
Huijg, ‘Kuddegedrag pensioenfondsen’, Pensioenbrief 2017/71
DNB heeft onderzocht of er bij pensioenfondsen sprake is van kuddegedrag bij het beleggen. Teun bespreekt dat onderzoek… Bekijk publicatie…
Huijg, ‘Beëindiging versus wijziging van een pensioenregeling’, Pensioenbrief 2017/66
De scheidslijn tussen het opzeggen van de uitvoeringsovereenkomst en het daarmee feitelijk wijzigen van de pensioenovereenkomst is dun. De hier besproken uitspraak laat dat goed zien… Bekijk publicatie…
Huijg, ‘Doorsneepremie en degressieve pensioenopbouw’, Pensioenbrief 2017/57
In deze bijdrage wordt kort stilgestaan bij het advies van de Raad van State omtrent het afschaffen van de doorsneepremie en de invoering van de degressieve opbouw… Bekijk publicatie…
Huijg, ‘Wijziging van pensioenfonds’, Pensioenbrief 2017/43
Teun bespreekt de hand van de Holland Casino-zaak: kan de werkgever eenzijdig van pensioenuitvoerder veranderen? Bekijk publicatie…
Huijg, ‘Voorstel persoonlijk pensioenproduct’, Pensioenbrief 2017/51
In deze bijdrage wordt kort stilgestaan bij het voorstel van de Europese Commissie ter zake het pan-Europees persoonlijk pensioenproduct (PEPP)… Bekijk publicatie…
Huijg, ‘Stand van zaken wetsvoorstel fusie verplichtgestelde bpf-en’, Pensioenbrief 2017/36
Hierin geeft Teun de stand van zaken omtrent genoemd wetsvoorstel… Bekijk publicatie…
Huijg, ‘Keuze voor partnerpensioen niet gemaakt: geen recht op partnerpensioen’, Pensioenbrief 2017/30
Hoe ver strekt de zorg- resp. informatieplicht van een werkgever bij de keuze van haar werknemer om af te zien van partnerpensioen? Dat is de vraag waar de Kantonrechter Amsterdam zich over boog en waarover deze publicatie gaat … Bekijk publicatie…
Huijg, ‘De Verzamelwet pensioenen 2017: de puntjes op de i’, PM 2017/4
De Verzamelwet pensioenen 2017 wijzigt de Pensioenwet op verschillende punten, w.o. betreffende het algemeen pensioenfonds, het instellen van een Raad van Toezicht en de voorwaardelijkheidsverklaring. Dit artikel gaat daarover … Bekijk publicatie…
Huijg, ‘Hof Amsterdam: de wet verbiedt gedifferentieerd korten niet’, Pensioenbrief 2017/19
Hof Amsterdam oordeelde dat de wet gedifferentieerd korten niet verbiedt. In deze bijdrage destilleert Teun de belangrijkste vuistregel, en schetst de huidige positie van het desbetreffende fonds… Bekijk publicatie…
Huijg, ‘Verzamelwet Pensioenen 2017‘, Pensioenbrief 2017/3
Grote fondsen worden verplicht een raad van toezicht in te stellen. Alle verweesde fondsen kunnen opgaan in een algemeen pensioenfonds. De voorwaardelijkheidsverklaring wordt beperkt. Dit zijn enkele onderdelen van de Verzamelwet Pensioenen 2017, welke 1 februari 2017 bij de TK is ingediend. Teun bespreekt deze punten … Bekijk publicatie…
Huijg, ‘Ontwerpadvies SER: pensioeninvloed van werknemers in kleine ondernemingen‘, Pensioenbrief 2017/2
Op verzoek van SZW heeft de SER een conceptadvies gepubliceerd over de medezeggenschap van werknemers bij pensioenen in kleine ondernemingen. In deze bijdrage bespreekt Teun dat advies … Bekijk publicatie…
Huijg, ‘Voorontwerp: Wet waardeoverdracht klein pensioen‘, Pensioenbrief 2017/1
In deze bijdrage bespreekt Teun het voorstel-wetsontwerp van SZW tot verplichte waardeoverdracht van kleine pensioenen en het vervallen van hele kleine pensioenen … Bekijk publicatie…
Huijg, ‘Naschrift T. Huijg op “Een reactie op: Dwingende cao-doorwerking voormalige werknemers?”‘, ArbeidsRecht 2017/7
Teun schreef in 2016 in ArbeidsRecht over de dwingende cao-doorwerking bij voormalige werknemers. Daarop reageerde dhr. J. van Drongelen. Teun voorziet van repliek … Bekijk publicatie…
Huijg en Minnaard, ‘Afspraken over de grenzen van de medezeggenschap’, PM 2017/7
Teun en Maarten bespreken of een ondernemer vooraf afspraken kan maken met de OR over de grenzen van zijn bevoegdheden, zonder dat de OR daar later nog op terug kan komen. Hetzelfde geldt voor de vraag of een APF-bestuur dat met het belanghebbendenorgaan kan doen… Bekijk publicatie…